+36 (23) 521-100
kft@bevonattechnika.hu

A magyar gépjárműgyártók és -beszállítók látogatása

Az érdi székhelyű cég vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végez festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Az Ostorházi Kft.-nél néztünk körbe.

 

Az Ostorházi Kft. 1991-ben, családi vállalkozásként indult el, alapítója és tulajdonosa a három Ostorházi fivér.

A cég kezdetben építőipari szolgáltatásokkal foglalkozott, a tulajdonosok egy tartálytechnikával foglalkozó németországi cégnél szereztek tapasztalatot. Az ott megvásárolt gépekkel indították el a Magyarországon még különlegességnek számító bevonattechnikai szolgáltatásaikat.
Elsősorban vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végeznek festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Közúti járművek esetében a speciális tehergépkocsik alkatrészei is megfordultak a cégnél.

- Az építőiparban erős az utcai harc. Olyan cégekkel is kellett néha versenyeznünk, amelyek nevében mindig az aktuális évszám is szerepelt… A járműiparban nincs helye a szerencselovagoknak. Minősítéssel és szakértelemmel rendelkező cégek dolgozhatnak csak ebben az iparágban - fogalmazta meg gondolatait Ostorházi László ügyvezető.

A vállalkozásnak két telephelye van: Érden a kisebb alkatrészek bevonatolását végzik, míg a százhalombattai 2300 négyzetméteres csarnokban a nagyokét. Ez utóbbi  2013 tavaszán 500 millió forintos beruházás keretében valósult meg. Festőkamrák, szemcseszóró és csiszoló kamra, porfestő gépsor, daruzott teremfestő, valamint a kutatás-fejlesztési részleg műhelyei, illetve raktár kapott helyet, az emeleten irodák és öltözők létesültek.

A társaság életében egyre nagyobb szerepet kap az üzemi fényezés. Érdi és százhalombattai bérfestő üzemük szolgáltatásai a haszongépjármű-fényezés, a zárt rendszerű, szemcseszórásos felülettisztítás, valamint acélszerkezetek bevonatolása klimatizált kabinokban.
Százhalombattán alakították ki porszóró berendezésüket, mely nagyszériás munkadarabok környezetbarát festésére alkalmas.

A fejlesztés egy jelentős állomása egy új bevonattechnikai centrum felépítése a százhalombattai ipari parkban. A  komplexum az ipari bevonattechnika legkorszerűbb gépeivel, felület-előkészítő és fényező technológiáival üzemel.

Jelenleg hatvanan állnak alkalmazásban a cégnél: negyvenöt fizikai munkát végző dolgozó és tizenöt irodai alkalmazott, akik jogász, közgazdász, építész- vagy gépészmérnök diplomával rendelkeznek. A cég arra törekszik, hogy további felkészült szakemberekkel bővítse a gárdát.

Az Ostorházi Kft. megrendelői sorában megtalálható többek között a Knorr-Bremse, a Siemens, a GE, Kuka Robotics, az Alstom, a Schwarzmüller és a NATO.

Legújabb kapcsolódó híreink

Ha van már valamilyen tapasztalatod, affinitásod a festékszóráshoz, vagy csak érdekel és szeretnéd megtanulni ezt a szakmát (korhatár nélkül), és szeretnél Magyarország egyik kiemelkedő bevonattechnikai cégénél tanulni és dolgozni, jelentkezz!
2016.01.21.
Porfestés, porszórás, szinterezés: A korrózióvédelem egyik lehetséges módszere a porfestés, amely által meghosszabbítjuk az acélszerkezetek élettartamát, tartósan megnöveljük értékét, miközben vigyázunk a környezetre és szép esztétikus felületeket alkotunk...
2015.08.12.
A 2013.március 29-i gyáravató alkalmával megkezdődött a cég átköltözése a százhalombattai új Bevonattechnika Centrumba (BC). Örömmel jelentjük, hogy ennek a folyamatnak 2014.december 18. napján a végére értünk. Az új épületben jobb és több szolgáltatást tudunk nyújtani Önöknek, mint eddig. Erről mellékelünk egy rövid céginfót is.
2015.01.20.