• Üzemi festés
  Üzemi festés
 • felülettisztítás
 • ipari fényezés
 • porfestes
 • üzemeink
 • Helyszíni kivitelezés
  Helyszíni kivitelezes
 • szemcseszórás
 • acélszerkezet korrózióvédelem
 • ipari tartály-medence szigetelés
 • iparipadló készítés
 • Kereskedelem
  Különleges bevonatok
 • forrón szórt bevonatok
 • cső és tartyály bevonatok
 • víz szigetelő bevonatok
 • PUR hab szigetelések

Cégtörténet

Ostorházi Bevonattechnika Kft összefoglaló adatok:

 • 1991-ben alapítva,
 • családi vállalkozás - KKV,
 • 3 saját tulajdonú telephely,
 • 3 üzletág,
 • minősítések és környezettudatosság,
 • 50 000 000 Ft törzstőke,
 • 60 alkalmazott, minősített beszállítók és alvállalkozók,
 • Magyarország piacvezető bevonattechnikai központja,

A misszió

Az Ostorházi Kft legfontosabb törekvése, hogy piaci partnereit, üzletfeleit, megrendelőit az európai normáknak megfelelően jó minőségben, azok legnagyobb megelégedésére szolgálja ki. Igényes szakmai tevékenységgel, lelkiismeretes, korrekt szakemberek, korszerű technológiák alkalmazásával és folyamatos továbbképzéssel biztosítjuk, hogy munkánk mindenkor megfeleljen a magas piaci elvárásoknak.

Felelősséggel tartozunk dolgozóinkért, azok családjaiért és azokért a társadalmi közegekért, ahol élünk és dolgozunk.

Bármely tevékenységünk végzése során a legmesszebb menőkig szem előtt tartjuk az ember és a természeti környezetünk védelmét, s aktív lépéseket teszünk annak megóvása érdekében.

A vízió

Az Ostorházi Kft. Magyarország vezető és a legmodernebb technológiák alkalmazását illetően meghatározó bevonat-technikai vállalattá kíván válni, és európai szinten is az élvonalba akar tartozni.

Mindezt annak érdekében kívánja elérni, hogy építőköve legyen a magyar ipar fellendülésének és jó hírének a világban.

Ostorházi Kft.

2021...

30 éves az Ostorházi Bevonattechnika Kft. 2021-re három kiemelkedő területen értünk el jelentős eredményeket. Százhalombattán és Érden két modern, jól felszerelt festőüzemmel rendelkezünk, többnyire multinacionális cégek beszállítóiként festünk sorozatgyártásban beépített termékeket, alkatrészeket. Üzemeink különböző méretű szemcseszóró és oldószeres festésre alkalmas kamrákkal rendelkezik, de mindkét telephelyünkön üzemel porfestő rendszer is. Helyszíni kivitelező csapatunk szintén el van látva minden szükséges felszereléssel, hogy a legjobb minőségben oldjanak meg korrózióvédelmi feladatokat olyan műtárgyakon, amiket nem lehet leszerelni vagy festőüzembe szállítani. Hosszú évek óta élen járunk a különleges polyurea, élelmiszerengedélyes forrón szórt bevonatok vagy a 3P iparipadló készítésben is. Elkötelezettek vagyunk a minőség megteremtésében (hiszen a jó minőség mindig gazdaságos), minősítő és beszállító cégek auditálnak minket folyamatosan. Rendelkezünk ISO9001, ISO14001, ISO45001 és NATO beszállító minősítésekkel is. Cégünk 2014 Év vállalkozója cím után 2020-ban az Év iparosa címet is elnyerte. Fontos számunkra, hogy szinte folyamatosan fejlesszünk és részt vegyünk kutatásfejlesztési projektekben, keressük, kutassuk az ipari festés technológiai lehetőségeit, hűek maradva az 1991-ben választott bevonattechnikai névhez…

2017...

Több mint 25 éve dolgozunk ezen a szakterületen és a szakma is eljutott az ecsettől a bonyolult, de pontos, takarékos, környezetkímélő, nagy szakmai hozzáértést és folyamatos tanulást igénylő elektronikus vezérlésű berendezések használatáig. A technológiákba fektetett fejlesztések egyre nagyobb hatékonyságot is eredményeznek. A különböző felületkezelési eljárások kivitelezésében egyre jelentősebb szerep jut bevonattechnikának. A bevonatkészítés mint felületkezelő eljárás számtalan lehetőséget elégít ki. A gazdasági igények egyre magasabbra teszik a mércét a bevonatanyag-gyártók, a felhordás körülményeit biztosító berendezések gyártói, valamint a bevonatkészítéssel foglalkozó kivitelezők számára. Ezek figyelembevételével tervezünk és készítünk igény szerint bevonatokat, bevonati rendszereket, szinte bármilyen körülmények között (üzemben vagy helyszínen), szinte bármilyen felületen. Világszintű felmérések alapján ki lehet jelenteni, hogy a világgazdaság a GDP 3-5%-át a korrózió elleni védekezésre fordítja. Ez óriási összeg. A korrózió a tervezőasztalon és a vasgyárban kezdődik. Ennek csökkentéséhez nyújt segítséget az ISO 12944 és a NORSOK M-501 szabványok. Utóbbi egy tervezési segédlet, a Norvég olajipar fejlesztette ki. Kitér a bevonati anyagok kiválasztására, a felületelőkészítési, a bevonatkészítési, és a minőségellenőrzési eljárásokra. Cél egy olyan rendszer, amely biztosítja az adott szerkezeten az optimális védelmet, minimális karbantartási igényt, hogy a bevonat karbantartás- és bevonatkészítésbarát legyen, hogy az ezzel kapcsolatos egészségi, biztonsági és környezeti kockázatok kiszámíthatók és dokumentáltak legyenek. Ez nekünk is fontos cél. Ettől az évtől FROSIO level III. szakértői tevékenységgel is állunk rendelkezésükre…

2013...

2013-ban került átadásra a százhalombattai Bevonattechnikai Centrum, ami folyamatosan bővülő kapacitással üzemel. A 10 t teherbírású daruval szerelt üzem, képes minden közúton szállítható munkadarabot befogadni 40 méteres hosszig. Több mint 2000 m2 üzemi terület, nagyméretű felület előkészítő kamra, szemcseszóró kabin, 4 festékszóró kamra, extra méretű daruzott teremfestő, labor, műhely, raktárak találhatók telephelyünkön. A beszállított munkadarabokra a rendelkezésre álló modern berendezésekkel, szakszerűen, a legjobb minőségben kerül fel a bevonat. Minden felületre igény szerinti bevonatot készítünk, védjük és megnöveljük használati tárgyai értékét.

2010...

2010

A folyamatos fejlesztés következő jelentős állomása cégünknél egy új bevonat-technikai centrum felépítése lesz a százhalombattai ipari parkban. A jelenleg tervezés alatt álló komplexum az ipari bevonattechnikai legkorszerűbb gépeivel, felület-előkészítő és fényező technológiáival fog üzemelni. Célunk, hogy megrendelőink számára komplex megoldásokat nyújtsunk minden felületkezelési problémára, valamint jelentős gyártókapacitással álljunk rendelkezésükre.

Az Ostorházi Kft. legfontosabb célkitűzése, hogy piaci partnereit, üzletfeleit, megrendelőit az európai normáknak megfelelő minőségben, azok legnagyobb megelégedésére szolgálja ki. Igényes szakmai tevékenységgel, korszerű technológiák, lelkiismeretes, korrekt szakemberek, alkalmazásával és folyamatos továbbképzéssel biztosítjuk, hogy munkánk mindenkor megfeleljen a magas piaci elvárásoknak.

2005...

2005

Üzemeink egy- ill. kétkomponenses nehéz korrózióvédelemmel, valamint korszerű, környezetbarát festési technológiák alkalmazásával dolgoznak. Különleges technológiánk a kétkomponenses forrón szórt bevonatkészítés, melyet veszélyes anyagokat és olvadékokat tároló tartályok, csövek belső felületén, valamint élelmiszeripari tárolóedényekben és gépeken alkalmazunk. Precíziós technológiáink közé tartoznak a dekor bevonatok, az elektronikai alkatrészek szigetelő lakkozása és a robottechnológiával készült bevonatok. Partnereink magas szintű kiszolgálása, és a menedzsment-folyamatok kézbentartása érdekében bevezettük és sikeresen alkalmazzuk az SAP Business One vállalatirányítási rendszert. Menedzsment rendszerünket a legfrisseb szabványok szerinti tanúsítvánnyal (MIR: ISO 9001:2000, KIR: ISO 14001:2004) rendelkezik.

2000...

2000

A társaság életében egyre nagyobb hangsúlyt kap az üzemi fényezés. Érdi és szigetszentmiklósi bérfestő üzemünk szolgáltatásai a haszongépjármű-fényezés, a zárt rendszerű, szemcseszórásos felülettisztítás, valamint acélszerkezetek bevonatolása klimatizált kabinokban 16*6*4 m-es befoglaló méretig. Szigetszentmiklóson kialakítjunk korszerű porszóró berendezésünket, mely nagyszériás munkadarabok környezetbarát festésére alkalmas. Külső kivitelezések során a bevonattechnikai szolgáltatások mellett egyre komplexebb problémákat is megoldunk megrendelőink számára. A cég úttörőszerepet játszik versenytársai között a környezetvédelem területén. 2001-ben sikeresen tanúsíttatjuk környezetirányítási rendszerünket az ISO 14001:1996 szabvány szerint, illetve tagjai lettünk a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesületnek.

1995...

1995

A társaság tevékenységének súlya a klasszikus építőiparról a korrózióvédelemre, és a felületképzésre helyeződik át. Ezeken túl szórt poliuretán hab szigeteléssel és tartályok duplafalúsításával is elkezdünk foglalkozni. Érdi telephelyünkről - mobil eszközparkunk segítségével - az ország egész területén végzünk korrózióvédelmi munkát. Minőségbiztosítási rendszerünk előbb megkapja az ÉMI tanúsítványt, majd 1998-ban az ISO 9002:1994 tanúsítványt.

1991...

1991

Megalakul az Ostorházi Kft. 1991-ben, családi vállalkozásként, alapítója és mind a mai napig tulajdonosa a három Ostorházi fivér. A cég kezdetben klasszikus építőipari szolgáltatásokkal foglalkozik, különlegessége az alpintechnikával végzendő szigetelési, bevonati munkák. Majd 3 évig a cég tulajdonosai Németországban egy tartálytechnikával foglalkozó cégnél szereznek tapasztalatot. Az ott megvásárolt gépekkel indítják el a Magyarországon még különlegességnek számító bevonattechnikai szolgáltatásaikat. A vállalkozás életében fordulópontot jelent 1994-ben a Lágymányosi híd építése során lefektetett ivóvízcsövek belső bevonatolása, mely a Németországból hozott technológia első nagy hazai adaptálása volt.

Ostorházi László
Ostorházi Miklós
Ostorházi Zoltán

Cégünk alapelve: A JÓ MINŐSÉG MINDIG GAZDASÁGOS

Partnereink és beszállítóink megválasztásánál is a legfontosabb szempont a magas minőségi követelmények érvényesítése és a megbízhatóság.

Cégfilozófia

Cégfilozófia
Csak ott mennek jól a dolgok, ahol a szabó, a szappanfőző, a cukrász, és mindenki más is meg van győződve róla, hogy az ő iparán, az ő üzletén fordul meg a nemzet sorsa.
Gróf Széchenyi István

Elsődleges cél

Tevékenységünkkel részt kívánunk venni a biztonságos, szép és hosszú élettartamú környezet megvalósításában.

A társaság hitvallása

Képzett, lelkiismeretes és tudatosan dolgozó szakemberekkel, korszerű technológiák alkalmazásával, mindenkor megfelelni a piac magas minőségi elvárásainak. Kötelezettséget vállal az Ostorházi Bevonattechnika Kft. arra, hogy jelen minőség- és környezeti politikával összhangban határozott célokat és előirányzatokat tűz ki maga elé, és azok megvalósítását következetesen végigvisszi.

Minőségi és környezetpolitika

Minőségi és környezeti politika (PDF letöltése)

Szabvány követelmény
ISO9001:2015 (PDF letöltése)
Szabvány követelmény
ISO14001:2015 (PDF letöltése)
Szabvány követelmény
ISO45001:2018 (PDF letöltése)


Az Ostorházi Bevonattechnika Kft. célkitűzése, hogy az ipari felülettisztítás és felület-előkészítés, szemcsefúvás, festés, fényezés, ipari padlók, különleges élelmiszeripari, antisztatikus- és vegyszerálló bevonatok készítése területén, valamint a kapcsolódó fővállalkozási munkák során minőségi szolgáltatásával elérje vevőinek, szállítóinak, munkatársainak és tevékenysége más érintettjeinek minél nagyobb elégedettségét. Alapvető üzleti érdekei mellett kiemelt figyelmet fordít az egészséges és biztonságos munkahelyi környezet kialakítására, a környezetvédelemre – követve az elővigyázatosság, a felelős gondolkodás és a megelőzés elvét, hozzájárulva ezzel a fenntartható fejlődés megvalósításához. A társaság ezekre az értékekre fókuszálva százhalombattai telephelyére kiterjedően integrált irányítási rendszert működtet. Elkötelezettségük megerősítésére – mint az Ostorházi Bevonattechnika Kft. ügyvezetője – minden munkatársa érdekében és támogatásával kinyilvánítja, hogy:

Környezetvédelem
 • Az Ostorházi Bevonattechnika Kft. bevezette, működteti, és folyamatosan fejleszti az MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ ISO 45001:2018 szabványok szerinti - integrált irányítási rendszerét.
 • Kötelezettséget vállal az Ostorházi Bevonattechnika Kft. arra, hogy jelen minőség- és környezeti politikával összhangban határozott célokat és előirányzatokat tűz ki maga elé, és azok megvalósítását következetesen végigviszi.

A Ostorházi Bevonattechnika Kft. felismerte, hogy jövőnk záloga a környezet védelme és a jelenlegi környezeti körülmények megőrzése, ezért elköteleztük magunkat a társaságunkra vonatkozó jogszabályok és egyéb követelmények folyamatos figyelemmel kísérésére és betartására. Ennek érdekében aktív és nyílt kommunikációt folytatunk a hatóságokkal és érdekelt feleinkkel. Célunk, hogy az elérhető legjobb technikák alkalmazásával, környezeti tényezőink és hatásaik azonosításával és elemzésével, olyan célokat és programokat tűzzünk ki magunk elé, melyekkel a termelési folyamat során a festék- és oldószer-felhasználást, az elektromos áram felhasználását optimalizáljuk, az újrahasznosítási lehetőségeket kihasználjuk. Ezáltal a keletkező hulladékokat és légköri emissziót az elérhető optimális szinten tartjuk, és így megteremthető a környezetvédelem, a társadalmi felelősség vállalás és a gazdasági teljesítmény egyensúlya. Fejlesztjük irodai tevékenységünket a hatékonyabb, gyorsabb, dokumentált és irodaszer-takarékos munkavégzés érdekében. Irányítási és ellenőrzési rendszerünket oly módon fejlesztjük, hogy tevékenységük, energia- és anyagfelhasználásuk jobban mérhető, ellenőrizhető, elemezhető legyen.

Mit takar a NATO Beszállítói Rendszer megnevezés?

NATO Beszállításra Alkalmas tanúsítvány letöltése- 337.9 Kbyte

Hazánk NATO tagsága lehetőséget biztosít a magyar gazdálkodó szervezeteknek arra, hogy résztvegyenek az NSIP beruházásokban. A magyar gazdálkodó szervezetek szerződés teljesítési képességének megítélésére 2002-ben került létrehozásra a NATO Beszállítói rendszer. A rendszer egy állandó NATO beszállítói kör kialakítását és fenntartását tűzte célul, melyen belül a „NATO Beszállításra Alkalmas” címet nyert cégekre vonatkozóan Magyarország képes felelősen garanciát vállalni ezek szakmai, gazdasági, pénzügyi, és szükség esetén biztonsági megfelelőségéért. A tárcaközi Biztonsági Beruházási Bizottság (BBB) felügyeletével és a Honvédelmi Minisztérium szervezésében működtetett NATO Beszállítói Rendszernek jelenleg közel 300, különböző profilú hazai gazdálkodó szervezet a tagja. A NATO Beszállítói Rendszer elve az, hogy létrejöjjön egy olyan stabil beszállítói bázis, melyben a résztvevő gazdálkodó szervezetek rendelkeznek hosszú távú stratégiával. Teljesítményük állandó, magas színvonalú, így egy tenderfelhívás megjelenésének pillanatában készek és képesek bekapcsolódni egy NATO érdekében történő pályázati eljárásba. Szeretnénk kiemelni, hogy a NSIP keretében speciális katonai tárgyú pályázatok mellett számos - a katonai létesítmények kialakításához, fenntartásához, üzemeltetéséhez kapcsolódó - általános használatú eszköz beszerzésére, illetve civil munkavégzés szolgáltatásra vonatkozó pályázat is kiírásra kerül, mely ajánlattételi lehetőséget teremt a nem-katonai profilú gazdálkodó szervezetek számára is. Cégünk 2007. április 23-án megkapta a NATO Beszállításra Alkalmas tanúsítványt, melyet a linkre kattintva letölthet.

Biztonságpolitika

Biztonsagpolitika

Az Ostorházi Bevonattechnika Kft. vezetése kötelességének tekinti informatikai rendszerének, valamint az azokban kezelt adatok bizalmasságának, hitelességének, sértetlenségének, funkcionalitásának és rendelkezésre állásának zárt, teljes körű és folytonos, valamint a kockázatokkal arányos védelmét, azaz az informatikai biztonság megteremtését, fenntartását és erre minden munkatársát kötelezi. Ennek érdekében az erre irányuló intézkedéseket megkezdte, a szükséges utasításokat, rendelkezéseket, valamint szabályzatokat kiadja és karbantartja, kiépíti és működteti a védelem adminisztratív, személyi biztonsági, technikai, fizikai, kommunikációs, ellenőrzési rendszerét, és ehhez biztosítja a szükséges anyagi, technikai, információs és emberi erőforrásokat.

Az Ostorházi Bevonattechnika Kft. felső vezetése az informatikai biztonság területén a következő szabványok és ajánlások alkalmazását veszi figyelembe:

 • Az informatikai biztonság kezelésére az ISO/IEC 17799:2000 szabványt.
 • Az informatikai biztonsági követelmények megállapítására a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Tárcaközi Bizottság 12. számú ajánlását, az Informatikai Rendszerek Biztonsági Követelményeit.
 • A társasági és rendszerszintű biztonsági vizsgálatok (kockázatelemzések) lefolytatására a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Tárcaközi Bizottság 8. számú ajánlását.
 • Az informatikai eszközök biztonsági minősítésére az ISO/IEC 15408:1999 (Common Criteria), az Information Technology Security Evaluation Criteria és a Trusted Computer Security Evaluation Criteria szerinti – az EU tagállamokban, az USA-ban és Kanadában kibocsátott minősítéseket feltétel nélkül, más országként az Informatikai biztonsági vezető véleménye figyelembe vételével – minősítéseket elfogadja.

E-mail kezelési irányelvek

Ez az e-mail üzenet és az esetleges csatolt állományok bizalmas információt tartalmazhatnak, és kizárólag a címzett(ek)nek szól. Ha úgy gondolja, hogy ez az üzenet tévedésből jutott el Önhöz, kérem vegye figyelembe, hogy annak bármely célra történő felhasználása szigorúan tiltott. Kérem, ebben az esetben haladék nélkül értesítsen, és törölje az üzenetet az elektronikus adattároló rendszeréről. Rendszereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az üzenet az esetlegesen csatolt állományokkal együtt vírusmentes legyen, azonban az üzenet fogadójának felelőssége, hogy meggyőződjön a vírusmentességről.

A jelen üzenetben kifejtett álláspontok az üzenet szerzőjének személyes nézeteit tükrözik, és nem tekinthetők jogilag szükségszerűen az Ostorházi Kft. által képviselt álláspontnak, kivéve, ha ennek ellenkezője konkrétan megfogalmazásra kerül.

FONTOS INFORMÁCIÓ!Kérjük, erre az e-mail címre ne küldjön továbbított körlevelet, valamint PPS és humoros jellegű kép file-okat, mivel rendszerünk abban az esetben SPAM-nek ítélheti meg levelét és ezáltal az nem érkezik meg a címzett részére.