+36 (23) 521-100
kft@bevonattechnika.hu

Energiapolitika 2020-ig és azon túl

2015-04-16 - A kormány energiapolitikájáról, a fejlesztési irányokról és a magyar cégek energiaipari küldetéséről, üzleti lehetőségeiről kaptak tájékoztatást az iparban érdekelt vállalatvezetők a százhalombattai Ostorházi Bevonattechnika szakmai konferenciáján április 16-án a Batta-Intech Vállalkozói Központban.

A szakmai konferenciát Sinka László alpolgármester nyitotta meg. Aláhúzta: a városban évtizedek óta hangsúlyos az ipar jelenléte, a városi rangot is elsősorban a mintegy ötven éve idetelepült kőolaj-finomítónak és hőerőműnek köszönheti. Közös érdek, hogy a helyi cégek megtalálják számításukat, hiszen munkahelyeket tudnak teremteni, eredményeikkel hozzájárulnak a nemzetgazdaság növekedéséhez és a várost is gyarapítják. "A hosszú távú fejlődés érdekében a százhalombattai vállalkozások számíthatnak az önkormányzatra" – mondta.

A konferencián dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár megbízásából vett részt Horváth Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energiagazdálkodási Főosztály vezetője. Előadásában a többi között ismertette a kormány nemzeti energiastratégiáját, a regionális energiapiacok összekapcsolásának helyzetét a legkedvezőbb energiaárak biztosítása érdekében, az energiaunió célkitűzéseit, valamint beszélt a magyarországi földgáztárolók kapacitásáról és a paksi atomerőmű bővítéséről is. A tanácskozáson szóba került még az új közbeszerzési törvény, a jó pályázati kiírás feltételei, a környezettudatos vállalatirányítás és a fenntartható gazdaság jelentősége, továbbá az ipar és a felsőoktatás újszerű együttműködési lehetőségei.

Az eseményen dr. Oláh M. Zoltán, Százhalombatta főépítésze tájékoztatta a jelenlévőket városunk fenntarthatóságra irányuló rövid, közép és hosszú távú fejlesztési terveiről, valamint bemutatta a Batta Ipari Parkot.

Az előadások után a résztvevők meglátogatták az új módszereket használó, a fenntartható fejlődést képviselő Ostorházi Bevonattechnika üzemét. A három Ostorházi fivér a céget 1991-ben alapította meg. Az ipari park területén található gyár alapkőletételére 2011 áprilisában, az avatásra 2013. március végén került sor. A szakmai konferencia pedig egy újabb nagy lépés a cég történetében: az iparágban érdekelteknek hasznos információkkal és saját tapasztalataikkal szolgáltak. "A konferencia szervezésével azt az egyértelmű célunkat valósítottuk meg, hogy az energiaügyben érdekelt tervezőket, kivitelezőket és üzemeltetőket összekapcsoljuk" – nyilatkozta dr. Ostorházi László, ügyvezető igazgató. Hozzátette, az energiaiparban jelentősnek számító megrendelések megszerzéséhez nagyon felkészültnek kell lenni. A legmagasabb szakmai elvárások mellett komoly dokumentációs kötelezettségeknek is meg kell felelni. A szakmai konferenciára meghívást kaptak a BIP területén működő vállalkozások is.

Forrás: http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=27685

Sajtó:
http://www.halomtv.hu/hirado-831
http://www.halomtv.hu/varosi-kronika-166

Legújabb kapcsolódó híreink

Engedjék meg, hogy ezúton is gratuláljunk az Év Iparosa kitüntető díjhoz! Pest Megye Önkormányzata a kitüntető díjakat a Pesti Megyeházán megrendezésre kerülő Megyenapi ünnepségen adja át.
2020.11.24.
Az OSTORHÁZI Bevonattechnika Centrum mára Magyarország piacvezető bevonattechnikai központja. Az Ostorházi Kft családi vállalkozásként indult és mára KKV vállalkozássá nőtte ki magát. Több mint 24 év szakmai tapasztalattal rendelkezik mind az üzemi festés, fényezés, porfestés, termikus fémszórás, kétkomponensű forrón szórt bevonatok területén, mind a helyszíni korrózióvédelemben, tűzvédő bevonatok elkészítésében vagy speciális ipari festési feladatok ellátásában.
2016.07.21.
Új szakterületeinket bemutató weboldal sorozatot indítottunk, amelynek első oldala elkészült korroziovedelem.bevonattechnika.hu néven. Reméljük hasznos lesz és segíteni fogja további együttműködésünket...
2015.06.25.