+36 (23) 521-100
kft@bevonattechnika.hu

A magyar gépjárműgyártók és -beszállítók látogatása

Az érdi székhelyű cég vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végez festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Az Ostorházi Kft.-nél néztünk körbe.

 

Az Ostorházi Kft. 1991-ben, családi vállalkozásként indult el, alapítója és tulajdonosa a három Ostorházi fivér.

A cég kezdetben építőipari szolgáltatásokkal foglalkozott, a tulajdonosok egy tartálytechnikával foglalkozó németországi cégnél szereztek tapasztalatot. Az ott megvásárolt gépekkel indították el a Magyarországon még különlegességnek számító bevonattechnikai szolgáltatásaikat.
Elsősorban vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végeznek festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Közúti járművek esetében a speciális tehergépkocsik alkatrészei is megfordultak a cégnél.

- Az építőiparban erős az utcai harc. Olyan cégekkel is kellett néha versenyeznünk, amelyek nevében mindig az aktuális évszám is szerepelt… A járműiparban nincs helye a szerencselovagoknak. Minősítéssel és szakértelemmel rendelkező cégek dolgozhatnak csak ebben az iparágban - fogalmazta meg gondolatait Ostorházi László ügyvezető.

A vállalkozásnak két telephelye van: Érden a kisebb alkatrészek bevonatolását végzik, míg a százhalombattai 2300 négyzetméteres csarnokban a nagyokét. Ez utóbbi  2013 tavaszán 500 millió forintos beruházás keretében valósult meg. Festőkamrák, szemcseszóró és csiszoló kamra, porfestő gépsor, daruzott teremfestő, valamint a kutatás-fejlesztési részleg műhelyei, illetve raktár kapott helyet, az emeleten irodák és öltözők létesültek.

A társaság életében egyre nagyobb szerepet kap az üzemi fényezés. Érdi és százhalombattai bérfestő üzemük szolgáltatásai a haszongépjármű-fényezés, a zárt rendszerű, szemcseszórásos felülettisztítás, valamint acélszerkezetek bevonatolása klimatizált kabinokban.
Százhalombattán alakították ki porszóró berendezésüket, mely nagyszériás munkadarabok környezetbarát festésére alkalmas.

A fejlesztés egy jelentős állomása egy új bevonattechnikai centrum felépítése a százhalombattai ipari parkban. A  komplexum az ipari bevonattechnika legkorszerűbb gépeivel, felület-előkészítő és fényező technológiáival üzemel.

Jelenleg hatvanan állnak alkalmazásban a cégnél: negyvenöt fizikai munkát végző dolgozó és tizenöt irodai alkalmazott, akik jogász, közgazdász, építész- vagy gépészmérnök diplomával rendelkeznek. A cég arra törekszik, hogy további felkészült szakemberekkel bővítse a gárdát.

Az Ostorházi Kft. megrendelői sorában megtalálható többek között a Knorr-Bremse, a Siemens, a GE, Kuka Robotics, az Alstom, a Schwarzmüller és a NATO.

Legújabb kapcsolódó híreink

Engedjék meg, hogy ezúton is gratuláljunk az Év Iparosa kitüntető díjhoz! Pest Megye Önkormányzata a kitüntető díjakat a Pesti Megyeházán megrendezésre kerülő Megyenapi ünnepségen adja át.
2020.11.24.
Az OSTORHÁZI Bevonattechnika Kft. százhalombattai telephelyén kapacitás bővítés céljából keres dolgozni és tanulni szerető munkatársakat bevonattechnikai betanított munkás munkakörbe. Festő, fényező, szemcseszóró tapasztalat előny...
2018.05.07.
Ha van már valamilyen tapasztalatod, affinitásod a festékszóráshoz, vagy csak érdekel és szeretnéd megtanulni ezt a szakmát (korhatár nélkül), és szeretnél Magyarország egyik kiemelkedő bevonattechnikai cégénél tanulni és dolgozni, jelentkezz!
2016.01.21.