• Üzemi festés
  Üzemi festés
 • felülettisztítás
 • ipari fényezés
 • porfestes
 • üzemeink
 • Helyszíni kivitelezés
  Helyszíni kivitelezes
 • szemcseszórás
 • acélszerkezet korrózióvédelem
 • ipari tartály-medence szigetelés
 • iparipadló készítés
 • Kereskedelem
  Különleges bevonatok
 • forrón szórt bevonatok
 • cső és tartyály bevonatok
 • víz szigetelő bevonatok
 • PUR hab szigetelések

Különleges bevonatok

Vannak olyan felületek, amiket a hagyományos festékekkel vagy festékszórásos eljárással nem lehet, vagy nem gazdaságos lefesteni. Ilyen esetekben a feladatra kifejlesztett különleges bevonatokat vagy precíziós eljárásokat alkalmazunk. A megrendelői igény meghatározásától, az elgondoláson és kísérleteken keresztül a tervezésig és a megvalósításig, teljes projektek megvalósítását vállaljuk. A magas minőségi és mennyiségi követelmények folyamatos termelés esetén csak akkor biztosíthatók, ha a kritikus műveletek teljesen automatizáltak. Automata gépeink kifejlesztését szükség esetén szakcégek bevonásával végezzük. A festő automatákat folyamatos munkarendben is készek vagyunk üzemeltetni. A minőségi munkavégzést képzett munkaerő, magas szintű minőségbiztosítási rendszer és a folyamatos ellenőrzés garantálja.

Különleges bevonatok

Forrón szórt bevonatok

Két komponensű forrón szórt bevonatok

A hagyományos nehéz korrózióvédelem mellett specialitásunk a kétkomponensű oldószer nélküli forrón szórt bevonatok készítése polyurea, poliuretán típusú anyagok felhasználásával, amelynek előnye a gyors térhálósodás, ezáltal jobb tapadás, hosszabb garancia érhető el.

A DENSOLID-FK2 egy nagyteljesítményű kétkomponensű poliuretán bevonatrendszer, amely csövek, ívek, szerelvények, tartályok és egyéb földbe vagy vízbe fektetett acél szerkezetek külső, passzív korrózióvédelmi bevonataként alkalmazható. A feldolgozás egy airless-hotspray berendezéssel történik, amely alkalmas gyártóművi munkára vagy akár bevonatkészítésre a munkaterületen. A gyors kikeményedés nem lassítja a munkafolyamatok előre haladását. Az anyag feldolgozására szerződött szakipari kivitelezője az Ostorházi Bevonattechnika Kft. mindig készséggel áll rendelkezésére.

A DENSOLID-FK2 egy gyorsan kikeményedő, oldószermentes, kétkomponensű poliuretán bevonat. Felületi kellősítés nélkül kerül felhordásra a szemcseszórt Sa 2,5 előkészített acélfelületre.

Szabványi hivatkozások: MSZ EN 10290 (Klasse B, Typ 3), DIN 30671 (Sonderausführung) und DIN 30677-2 – kifejezetten alkalmas a földbe és vízbe fektetett acéltárgyak korrózió ellen szigetelésére.

A kész DENSOLID-FK2 bevonat kiemelkedő tulajdonságai között van, hogy extrém alacsony a katódos felvállás (bevonat sérülése esetén katódvédelem mellett). Amellett, hogy a kész bevonat nagyon kemény, mechanikailag terhelhető, nagyon rugalmas is, 15% -os hajlíthatósággal bír repedés nélkül.

Két komponensű forrón szórt bevonatok
Két komponensű forrón szórt bevonatok

A személyszállító járművek járó felületein eddig hegesztett műanyag padlókat alkalmaztak, aminek a geometriára konfekcionálása hosszadalmas és nehézkes volt. Cégünk partnerével közös fejlesztése a két komponensű forrón szórt polyurea padlóbevonat, ami gyorsan és olcsón kivitelezhető, tökéletesen illeszkedik a bonyolult geometriához is, tetszés szerint színezhető, strukturálható.

Két komponensű forrón szórt bevonatok
Két komponensű forrón szórt bevonatok

A Mohi Atomerőmű új blokkjainak építése során nemzetközi üzleti környezetben extrém rövid idő alatt több, mint 100 000 m2 dekontaminálható bevonatot készítettünk beton és acél felületre. Nukleáris minősítéssel rendelkező alapanyagokat használtunk. Cégünket az ÉMI nukleáris létesítményekben történő munkavégzésre tanúsította.

Cső és tartály bevonatok

Az Ostorházi Bevonattechnika Kft kifejlesztett egy olyan berendezést, ami képes csővezetékek belső felületén bevonatot készíteni távirányítással. Az első ilyen munkát 1994-ben a mostani Rákóczi-híd belsejében lévő D800-as ivóvíz vezetéken végeztük sikerrel. Azóta a technológia tovább fejlődött és a csövek külső és belső bevonatát egyaránt kiváló minőségben készítjük számítógép vezérelt berendezéseinkkel. Azóta a Szabadság-hídon és a Margit-hídon átmenő ívóvíz csővezetékek bevonatait is az Ostorházi Bevonattechnika Kft készítette.

A Zsanai Stratégiai Gáztározó kialakítása során hatalmas súlyú vastagfalú gázcsöveken építettünk bevonatot speciális forrón szórt technológiával. A munkát a helyszínen kiépített mobil szemcsefúvó és bevonatkészítő műhelyünkben végeztük. A nagy nyomású csövek a földbe kerültek, ahol a hegesztési varratokon készítettük el a speciális bevonat javítását. A csövekhez hasonlóan tartályok, stratégiai tárolók esetén is használhatók és alkalmazhatók ezek a különleges festési eljárások, legyen azok akár komoly vegyi vagy élelmiszer engedélyhez kötve.

Cső és tartály bevonatok
Cső és tartály bevonatok

Vízszigetelő bevonatok

Társaságunk fennállása óta vonzza a különleges, nehezen elvégezhető megbízásokat. A kivitelezés nehézségei ellenére minden esetben sikerrel elvégeztük a ránk bízott feladatot. Betonjavítás, speciális vakolatok, szigetelések, vízzáró rétegek képzése gépesített, speciális GRACO ipari berendezésekkel.

Vízszigetelő bevonatok

Veszélyes anyagokat tároló tartályokat gyakran helyeznek el kármentő medencébe. A medencék vízzáróságát és stabil állapotát biztosítani kell a biztonságos üzemeléshez. Cégünk rendelkezik olyan bevonati technológiával, amivel a vízzáróság és a stabilitás egyszerre biztosítható. Akár üzemelő környezetben is el tudjuk végezni a feladatot. A Beregi Árvíz Beeresztő műtárgy építésekor például több, mint 30 000 m3 betont használtak fel. A vasbeton szerkezet hosszútávú állagmegóvása érdekében a pályalemezen RMA szigetelés készült. Cégünk a feladatot két komponensű oldószer mentes forrón szórt alapanyaggal és technológiával végezte több lépcsőben, szinkronban az építéssel. Ezen kívül ugyanezzel a technológiával készítettünk már vízszigetelő bevonatokat lapostetőkön, ipari medencékben, szökőkútban, stb.

Szigetelés szórt PUR habbal

Szigetelés szórt PUR habbal

A poliuretán hab könnyű, kiváló hő- és vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, gyorsan, egyszerűen felhordható. A szórt PUR hab a hagyományos hőszigeteléssel szemben minden ponton tapad a hordozó felületre, fényvédőréteggel ellátva hosszú élettartamú, korrózióvédelmi funkciókat is ellát. Ellenáll savaknak, olajnak, benzinnek, jó tűzállósági tulajdonságokkal rendelkezik. A szórt poliuretán hab felhasználási területei: épületek, építmények tetejének és oldalfalának szigetelése, tartályok, csövek szigetelése, mennyezet és padló szigetelése, speciális térburkolatok, műsziklák kivitelezése...stb. Ipari épületek tetőfelületének együttes hő és vízszigetelésére az egyik leggyorsabb megoldás a két komponensű melegen szórt oldószer mentes, zárt cellás PUR hab bevonat, a tetején fényvédő réteggel. Monolitikus, nagyon jó szigetelőképességű, a tetőszerkezetet nem terhelő, a felület minden pontján jól tapadó megoldás. Ügyelni kell azonban a környezeti tényezőkre a kivitelezéskor!