• Üzemi festés
  Üzemi festés
 • felülettisztítás
 • ipari fényezés
 • porfestes
 • üzemeink
 • Helyszíni kivitelezés
  Helyszíni kivitelezes
 • szemcseszórás
 • acélszerkezet korrózióvédelem
 • ipari tartály-medence szigetelés
 • iparipadló készítés
 • Kereskedelem
  Különleges bevonatok
 • forrón szórt bevonatok
 • cső és tartyály bevonatok
 • víz szigetelő bevonatok
 • PUR hab szigetelések

Munkáink

MOHI Atomerőmű

MOHI Atomerőmű

A Mohi Atomerőmű új blokkjainak építése során nemzetközi üzleti környezetben extrém rövid idő alatt több, mint 100 000 m2 dekontaminálható bevonatot készítettünk beton és acél felületre. Nukleáris minősítéssel rendelkező alapanyagokat használtunk. Cégünket az ÉMI nukleáris létesítményekben történő munkavégzésre tanúsította. A projektben több, mint 100 munkatársunk vett részt.

Gönyűi Erőmű

Gönyűi Erőmű

A Gönyűi Erőmű építése során nemzetközi üzleti környezetben a komplex bevonatkészítési tevékenység volt feladat. Nyáron a +90°C -os fém felületek, télen a -19°C, a csapadék minden formája, a por és a szél tette különlegessé a munkavégzést. Innovatív műszaki megoldásokkal minden bevonat kiváló minőségben és határidőre elkészült. Az Ostorházi által lefestett felület 37 000 m2.

Gönyű Kikötő

Gönyű Kikötő

A Gönyűi Kikötő építése során több, mint 60 000 m2 felületű acél partfal elemek és tartószerkezetek védelmét készítettük el nagy teljesítményű bevonattal. A közel 20m hosszú elemek szemcsefúvását saját fejlesztésű görgőpályás berendezéssel végeztük. Daruzott üzemcsarnokban, nagyméretű szemcsefúvó és fényező teremben 45 nap alatt készült el a teljes mennyiség.

Ivóvíz tartály

Ivóvíz tartály

Az ivóvíz minőség javító projekt keretében országszerte építettek be szűrőtartályokat az ivóvíz rendszerbe. A tartályok belső felületére ivóvíz engedélyes bevonatot, a külső felületre kültéri C4 korrozivitási kategóriában megfelelő bevonatot építettünk számos nagyméretű szűrőtartályon a százhalombattai Bevonattechnika Centrumban.

Dagály úszó aréna

Dagály úszó aréna

Az új építésű Dagály Úszóaréna hatalmas méretű rácsos csőtartó szerkezetű. A gyártóművi bevonatkészítés után a helyszínen alpin technikával javítottuk le a szerelési sérüléseket, valamint lemostuk az építés során lerakódott szennyeződést a teljes szerkezetről. A munkát számos más vállalkozó párhuzamos munkavégzése mellett, velük összehangoltan végeztük. A projekten 37 alpinista dolgozott.

Offshore tengeri olajfúró torony

Offshore tengeri olajfúró torony

Magyarországi partnerünk export tevékenységét segítve tengeri olajfúró tornyok extrém nagy nyomásra méretezett alkatrészeinek bevonatát készítettük el. A C5-M korrozivitási kategória mellett követelmény volt a jól-láthatósági szín és az UV védelem a Földközi tengeren működő berendezésen.

Gázvezeték (Zsana 2008)

Gázvezeték (Zsana 2008)

A Zsanai Stratégiai Gáztározó kialakítása során hatalmas súlyú vastagfalú gázcsöveken építettünk bevonatot speciális forrón szórt technológiával. A munkát a helyszínen kiépített mobil szemcsefúvó és bevonatkészítő műhelyünkben végeztük. A nagy nyomású csövek a földbe kerültek, ahol a hegesztési varratokon készítettük el a speciális bevonat javítását.

Árvízvédelem

Árvízvédelem

A Beregi Árvíz Beeresztő műtárgy építésekor több, mint 30 000 m3 betont használtak fel. A vasbeton szerkezet hosszútávú állagmegóvása érdekében a pályalemezen RMA szigetelés készült. Cégünk a feladatot két komponensű oldószer mentes forrón szórt alapanyaggal és technológiával végezte több lépcsőben, szinkronban az építéssel.

Vasúti felújítás

Vasúti felújítás

A felújításra szoruló személyvagonok szerelvényei, alkatrészei szétszerelés után a Bevonattechnika centrumba kerültek, ahol a régi bevonat eltávolítása és szemcsefúvás után a konvejoros porfestő üzemünkben kapták meg a kívánt minőségű bevonatot. A kapcsolódó logisztikai feladatokat is az Ostorházi Kft végezte JIT rendszerben.

Kossuth-tér Országzászló

Kossuth-tér Országzászló

Az Nemzet Főterén álló karcsú, de súlyában robosztus, tüske alakú zászlórúd rozsdamentes acélból készült. A szerkezet hegesztési varratainak eltüntetése és az exclusive megjelenés volt a cél, amikor 2015 március 15-re roham tempóban speciális fém hatású bevonatot építettünk a felületre a BC-ben (Bevonattechnika Centrum). Munkánkat Magyar Termék Nagydíjjal is elismerték.

Kossuth-tér műemlék korlátok

Kossuth-tér műemlék korlátok

A Nemzet Főterének építésében többek között a Látogató Központ kültéri lemez felületeinek bronz hatású bevonatai és a Duna-parti vasöntvény műemlék korlátok restaurálása is a BC-ben (Bevonattechnika Centrum) készültek. A befejező műveleteket a helyszíni szerelést követően végeztük el.

Vasúti gyártás (KUKA)

Vasúti gyártás (KUKA)

Japán végvevő részére, a magyar – angol koprodukcióban készülő bonyolult felületű alkatrészek tömegét festjük évek óta speciális vasúti jármű bevonati rendszerrel. A nagy szakértelmet, gyakorlatot és sok élő munkát igénylő feladatot a százhalombattai üzemünkben végezzük erre specializálódott csapattal.

Gépgyártás (Csepel Metal)

Gépgyártás (Csepel Metal)

Régi stabil partnerünk exportra készít sorozatban speciális öntvény forgattyús házakat. Szemcsefúvást követően a belső felületen olaj és hőálló, a külső felületen C3-as korrozivitási kategóriának megfelelő bevonatokat építünk. A festés során az extrém nagy súly és a megmunkált felületek védelme jelenti a kihívást.

Tető szigetelés (ETNA, Richter)

Tető szigetelés (ETNA, Richter)

Ipari épületek tetőfelületének együttes hő és vízszigetelésére az egyik leggyorsabb megoldás a két komponensű melegen szórt oldószer mentes, zárt cellás PUR hab bevonat, a tetején fényvédő réteggel. Monolitikus, nagyon jó szigetelőképességű, a tetőszerkezetet nem terhelő, a felület minden pontján jól tapadó megoldás. Ügyelni kell azonban a környezeti tényezőkre a kivitelezéskor!

Multi joint (Interex Waga)

Multi joint (Interex Waga)

Az egyik legkedvesebb partnerünkkel összefogva víz és gázipari szereléshez „multi-joint” csatlakozók öntvény részeit látjuk el 350 mikron vastag porfestéssel. Az öntvényeket előbb felmelegítjük, majd a fluid ágyba mártjuk, ahol azonnal egy rétegben elérjük a kívánt rétegvastagságot. Ez az üzem dedikáltan csak ezen a projekten dolgozik több, mint 10 éve.

Tartály bevonat (MOL)

Tartály bevonat (MOL)

A nemzeti olajtársaságok és nagy vegyipari gyárak sok állóhengeres tartályt üzemeltetnek, amelyek megfelelő korrózió elleni védelme stratégiai kérdés. A tartályok általában különlegesen védett és tűzveszélyes környezetben vannak, ahol a biztonsági előírásokat szigorúan be kell tartani. Cégünk időről időre készít ilyen tartályokon bevonatokat.

Kármentő bevonat (Alcoa)

Kármentő bevonat (Alcoa)

Veszélyes anyagokat tároló tartályokat gyakran helyeznek el kármentő medencébe. A medencék vízzáróságát és stabil állapotát biztosítani kell a biztonságos üzemeléshez. Cégünk rendelkezik olyan bevonati technológiával, amivel a vízzáróság és a stabilitás egyszerre biztosítható. Akár üzemelő környezetben is el tudjuk végezni a feladatot.

Turbina (Alpiq Csepel)

Turbina (Alpiq Csepel)

Erőművi turbinák tervszerű megelőző karbantartása során a turbina lapátokat vizsgálathoz meg kell tisztítani, a beszívó légcsatornát nagy légsebességnek ellenálló bevonattal kell ellátni. Cégünk rendszeresen végzi ezeket a műveleteket Magyarország erőműveiben. A leállás során órás ütemterv szerint dolgozunk folyamatos műszakban.

Cső bevonat

Cső bevonat

Az Ostorházi kft kifejlesztett egy olyan berendezést, ami képes csővezetékek belső felületén bevonatot készíteni távirányítással. Az első ilyen munkát 1994-ben a mostani Rákóczi-híd belsejében lévő D800-as ivóvíz vezetéken végeztük sikerrel. Azóta a technológia tovább fejlődött és a csövek külső és belső bevonatát egyaránt kiváló minőségben készítjük számítógép vezérelt berendezéseinkkel.

Busz padló (evopro, auto univerzál)

Busz padló (evopro, auto univerzál)

A személyszállító járművek járó felületein eddig hegesztett műanyag padlókat alkalmaztak, aminek a geometriára konfekcionálása hosszadalmas és nehézkes volt. Cégünk partnerével közös fejlesztése a két komponensű forrón szórt polyurea padlóbevonat, ami gyorsan és olcsón kivitelezhető, tökéletesen illeszkedik a bonyolult geometriához is, tetszés szerint színezhető, strukturálható.

Kemence bevonat

Kemence bevonat

Olajipari végvevő részére kemence építő partnerünk megrendelésére magas hőmérsékleten üzemelő 46 m magas kemencét láttunk el a különleges igénybevételnek ellenálló bevonati rendszerrel. Az üzemi körülmények között több ütemben készült bevonatot az építőkkel szoros együttműködésben, közös ütemezés mellett készítettük a Bevonattechnika Centrumban.

Óriás készülékek bevonata (SFL)

Óriás készülékek bevonata (SFL)

Vannak olyan nagy méretű munkadarabok, amelyek nem szállíthatók. Ilyen esetben a helyszínre vonulunk és ott készítjük el az előírt bevonatokat a felületen. Ez a munka nagyon szoros együttműködést követel a projekt résztvevőitől. Cégünk rugalmasan igazodott a vevői organizációs igényekhez a minőség elsődleges követelményét figyelembe véve.

Tető szigetelés, polyurea

Tető szigetelés, polyurea

Ipari épületek tetőfelületének együttes hő és vízszigetelésére az egyik leggyorsabb megoldás a két komponensű melegen szórt oldószer mentes, zárt cellás PUR hab bevonat, a tetején fényvédő réteggel. Monolitikus, nagyon jó szigetelőképességű, a tetőszerkezetet nem terhelő, a felület minden pontján jól tapadó megoldás. Ügyelni kell azonban a környezeti tényezőkre a kivitelezéskor!

Szűrés

Tevékenységi körök
 • Üzemi festés
 • Helyszíni kivitelezés
 • Különleges bevonatok
Szakterületek
 • Korrózióvédelem
 • Betonvédelem
 • Porfestés
 • Ipari padló
 • Polyurea
 • Cinkszórás
 • Tartály
 • Csőfestés
 • Tűzvédelem