• Üzemi festés
  Üzemi festés
 • felülettisztítás
 • ipari fényezés
 • porfestes
 • üzemeink
 • Helyszíni kivitelezés
  Helyszíni kivitelezes
 • szemcseszórás
 • acélszerkezet korrózióvédelem
 • ipari tartály-medence szigetelés
 • iparipadló készítés
 • Kereskedelem
  Különleges bevonatok
 • forrón szórt bevonatok
 • cső és tartyály bevonatok
 • víz szigetelő bevonatok
 • PUR hab szigetelések

Csak a színe fontos, vagy a minősége is?

Költség- és környezetkímélő innováció

A technológiákba fektetett fejlesztések egyre nagyobb hatékonyságot is eredményeznek A különböző felületkezelési eljárások kivitelezésében egyre jelentősebb szerep jut bevonattechnikának. A bevonatkészítés mint felületkezelő eljárás számtalan lehetőséget elégít ki. A gazdasági igények egyre magasabbra teszik a mércét a bevonatanyag-gyártók, a felhordás körülményeit biztosító berendezések gyártói, valamint a bevonatkészítéssel foglalkozó kivitelezők számára.

Költség- és környezetkímélő innováció

A bevonatokkal és bevonati rendszerekkel szemben támasztott követelmények – élettartam, környezeti hatásokkal szembeni ellenállóság, kopásállóság – javításánál nem lehet szem elől téveszteni a környezetterhelés csökkentését. Az egyre kiélezettebb versenyhelyzet pedig szigorú kereteket szab a költségeknek. Mindezeket figyelembe véve indokolt és megfigyelhető az innováció ezen a szakterületen is. A megfelelő technológiák kiválasztása és a bevonatkészítés gondos megtervezése, előkészítése ma már sokszor fontosabb és hosszabb feladat, mint maga a kivitelezés. Ez különösen igaz abban az esetben, ha egy megrendelőnek nemcsak a szín a fontos, hanem egy olyan tartós értéknövelő felületet szeretne, amely a környezet védelmének figyelembevételével és a bevonatkészítés árának optimalizálásával tervezett. Az elkészült bevonat mindig szép, de az is fontos, milyen árat fizetnek majd érte a gyermekeink. Az új technológiák lehet, hogy jelenleg még valamivel drágábbak a hagyományos megoldásoknál, de ha van lehetőségünk festéktakarékosabb berendezéseket használni ellenőrzöttebb és több védelmet biztosító körülmények között, nem dughatjuk a fejünket a homokba…

Modern szemcseszórás

Modern szemcseszórás

A bevonatkészítésnek két fő állomása van: a felület-előkészítés és a bevonat-felhordás. Az előkészítés technológiája nagymértékben meghatározza a végeredményt. A felület tisztasága és a felületen kialakított geometria a rétegrend alapfelülethez való tapadását segíti elő. Erre a feladatra többféle megoldás létezik. A legelterjedtebbek között tartjuk számon a szemcseszórást. Hatékony, és az elvárásoknak megfelelő végeredményt zártrendszerű berendezések képesek biztosítani, gondosan megválasztott szóróanyag alkalmazásával. Ez megvalósulhat szórókerekes automata és szabadsugaras rendszer alkalmazásával egyaránt. A technológiákba fektetett innováció egyre nagyobb hatékonyságot, egyre jobb végeredményt és egyre kisebb környezetterhelést eredményez. Ezen a területen jelentős eredménynek számít, hogy ma már olyan méretű zárt rendszerek is készülnek, amelyekben bármilyen, közúton szállítható méretű tárgy felületkezelése biztonságos és ellenőrzött körülmények között megoldható.

Innovatív ipari festés

Innovatív ipari festés

Nem minden műtárgyat lehet szétszerelni, és korszerű körülményeket biztosító festőüzembe szállítani, mint például hidakat, épület acélszerkezeteket, speciálisan nagyméretű tartályokat, oszlopokat, tartó szerkezeteket, vagy beépített egyéb acélszerkezeti műtárgyakat. Ilyenkor a helyszínen kell megoldani a korrózióvédelmi feladatokat, amely ebben az esetben mindig gondos tervezéssel és környezetvédelmi előkészítéssel kezdődik. Ezeknél a festési munkálatoknál is elengedhetetlen a felület megfelelő előkészítése, amely általában itt is valamilyen szemcseszórási módszerrel történik, csak munka közben sokkal jobban kell figyelnünk a környezet védelmére, megóvására. Ezek a munkák a legtöbb esetben komoly állványozási feladatokkal járnak, de vállalunk acélszerkezeti festéseket és korrózióvédelmi munkákat alpintechnikával vagy szükség esetén búvártechnikával is. Mindegyik területen komoly referenciákkal rendelkezünk. A kitelepülésekhez cégünk jól felszerelt gépjármű flottával és korszerű hordozható berendezésekkel rendelkezik. A helyszíni korrózióvédelmi feladatok ellátását festési típusonként (előkészítés, homokszórás, festékszórás, speciális forrón szórt bevonat, stb.) képzett munkacsoportok végzik. Megrendelőink között számos nagyvállalat áll, referenciáink vannak erőművek, energiaszolgáltatók, gyógyszergyárak, vízügyi és szennyvíz szolgáltatók, olajipari valamint egyéb vegyipari, gyári és építőipari területeken.

A különleges eljárások térhódítása

A különleges eljárások térhódítása

Nemcsak a környezeti feltételeket kell biztosítani egy bevonat kialakításánál, hanem a felhordáshoz szükséges, alapanyagra vonatkozó előírásokat is pontosan be kell tartani. Ma már egyre szélesebb körben alkalmaznak a környezetünket kevésbé terhelő bevonatokat. Nemcsak a vízzel hígítható rendszerek jelentenek újdonságot, hanem a csökkentett oldószertartalmú és oldószermentes bevonatok is. Ezeket az anyagokat már nem lehet feldolgozni a megszokott hagyományos eljárásokkal és eszközökkel. Megjelentek a többkomponensű anyagok feldolgozására alkalmas berendezések és az oldószer kiváltására alkalmazott forrón szórt eljárások. A különleges technológiák térhódítása nemcsak az új berendezések megjelenésével járt együtt, hanem hozzájárult egy új szakma kialakulásához. Felkészült szakemberek hiányában azonban a gépek nem üzemeltethetőek, a bonyolult rendszerek nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A képzésben egyre nagyobb szerepet vállalnak azok a cégek, amelyek alapanyagokat vagy berendezéseket gyártanak, ugyanakkor az egyes területeken szerzett tudás összehangolása elengedhetetlen.

Bevonatok felhordása speciális helyeken

Bevonatok felhordása speciális helyeken

Bevonatot készíteni jól hozzáférhető helyen is kihívást jelent, zárt térben, csővezetékben a tevékenység további nehézségekkel járhat. Ezekre a feladatokra került kifejlesztésre egy olyan rendszer, ami nemcsak elvégzi a feladatot, hanem a bevonat készítés minden paraméterét, képes menet közben szabályozni és dokumentálni. A csővezetékek belső felületeinek kezelése, az adott igénybevételekkel szembeni elvárások teljesítése, megoldandó feladatot jelent. Az egyes igények kielégítésére eltérő bevonati rendszer alkalmazandó. Az automata berendezés alkalmas többféle alapanyag feldolgozására, legyen a feladat akár korrózió elleni védelem, akár súrlódást csökkentő eljárás, vagy az élelmiszeriparban alkalmazott előírások teljesítése. A bevonat készítés minden fázisa ellenőrizhető, a pontos pozíció ismeretében látható és dokumentált a folyamat. Rögzített az adott pozícióban felhordott anyag mennyisége, a kialakított rétegvastagság, és minden egyéb felhordási paraméter. (hőmérséklet, nyomás, keverési adatok, stb.) Az eljárás egyaránt alkalmazható gyártóműben, vagy adott munkaterületen. Nem szükséges a csővezetéket teljes mértékig kibontani, elegendő a hozzáférést biztosítani megfelelő távolságonként. Az egy munkamenetben kezelhető vezetékszakaszok hosszát a csővezeték átmérője határozza meg.

A jövő bevonatai

A jövő bevonatai

A Ostorházi Bevonattechnika Kft három kiemelkedő területen ért el jelentős eredményeket az ipari festésben. Százhalombattán és Érden két modern, jól felszerelt festőüzemmel rendelkezünk, többnyire multinacionális cégek beszállítóiként festünk sorozatgyártásban beépített termékeket, alkatrészeket. Üzemeink különböző méretű szemcseszóró és oldószeres festésre alkalmas kamrákkal rendelkezik, de mindkét telephelyünkön üzemel porfestő rendszer is. Helyszíni kivitelező csapatunk szintén el van látva minden szükséges felszereléssel, hogy a legjobb minőségben oldjanak meg korrózióvédelmi feladatokat olyan műtárgyakon, amiket nem lehet leszerelni vagy festőüzembe szállítani. Hosszú évek óta élen járunk a különleges polyurea, élelmiszerengedélyes forrón szórt bevonatok vagy a 3P iparipadló készítésben is. Elkötelezettek vagyunk a minőség megteremtésében (hiszen a jó minőség mindig gazdaságos), minősítő és beszállító cégek auditálnak minket folyamatosan. Rendelkezünk ISO9001, ISO14001, ISO45001 és NATO beszállító minősítésekkel is. Cégünk 2014 Év vállalkozója cím után 2020-ban az Év iparosa címet is elnyerte. Fontos számunkra, hogy szinte folyamatosan fejlesszünk és részt vegyünk kutatásfejlesztési projektekben, keressük, kutassuk az ipari festés technológiai lehetőségeit, hűek maradva az 1991-ben választott bevonattechnika névhez…